سابقه زندگي در تهران به 5?000 سال پيش از ميلاد بازمي گردد. در دي ماه 1393 اسکلت يک انسان در منطقه مولوي تهران متعلق به حدود 7?000 سال پيش کشف گرديد. پيش از اين گمان مي رفت سابقه زندگي در منطقه تهران امروزي به کشفيات قيطريه که متعلق به 3?000 سال پيش بود، برمي گردد.


شرکت رسمي کلايمر که از سال 1378 فعاليت مي کند ميتواند براي آن دسته از مشتريان عزيز که در تهران پروژه ساختماني دارند و به داربست و کلايمر نياز دارند ميتواند مفيد واقع بشه به طوري که شما به جاي استفاده از داربست که بارها به خطرات آن اشاره کرديم از جايگزين داربست کلايمر استفاده نماييد شما ميتوانيد با يک تماس براي خريد کلايمر در تهران و يا اجاره کلايمر در تهران اقدام نماييد کارشناس بخش فروش کلايمر آماده پاسخگويي به سوالات شما بزرگواران مي باشد همين الان تماس بگيريد و اگر سوالي در رابطه با خريد کلايمر در تهارن و اجاره کلايمر در تهران داريد مطرح فرماييد.


تهران براي نخستين بار توسّط ايل قاجار پايتخت ايران شد. تصوير کتيبه? فتحعلي شاه، روي تپّه? سنگي چشمه علي واقع در شمال شهر ري منطقه 20 تهران


تهران در گذشته از روستاهاي ري بوده و ري که در تقاطع محورهاي قم، خراسان، مازندران، قزوين، گيلان و ساوه واقع شده به سبب مرکزيّت مهم سياسي، بازرگاني، اداري و مذهبي از قديم مورد نظر بوده و مدّعيان همواره اين مرکز راهبردي را مورد تهاجم و حمله قرار مي داده اند. روستاي تهران به واسطه? برخورداري از مغاک ها و حفره هاي زيرزميني و مواضع طبيعي فراوان و دشواري نفوذ در آن ها پناهگاه خوبي براي دولتمردان و ديگر اشخاصي بوده که احتمالاً مورد تعقيب مدّعيان قرار داشته اند.


از سوي ديگر، کاروان هاي بزرگي که از محورهاي مورد بحث عبور مي کردند شکارهاي سودمندي بودند و اغلب مورد حمله و چپاول مردم بومي واقع مي شدند. روستاي تهران در واقع کانون چپاولگران و نهانگاه کالاهاي يده شده بود و اين وضع تا زمان شاه تهماسب صفوي که قزوين را به عنوان پايتخت خود انتخاب نمود ادامه داشت. تهران در برابر حمله? افغان ها (پشتون ها) ايستادگي زيادي کرد و به همين خاطر آن ها پس از تصرّف تهران اين شهر را ويران کردند و باغ ها و تاکستان هاي آن را از ميان بردند. در زمان نادرشاه تهران دوباره نام و نشاني يافت و در همين شهر بود که نادرشاه رهبران بزرگ شيعه و سنّي را گرد هم آورد و پيشنهاد اتّحاد اسلامي و رفع اختلاف ها را به آن ها داد.


تهران در آغاز روستايي نسبتاً بزرگ بود که ميان شهر بزرگ و نام آور آن زمان، شهر ري و کوهپايه هاي البرز جاي گرفته بود. نخستين بار نام آن در يادکرد زندگينامه? ابوعبدالله حافظ تهراني (زاده 184 خ) آمده است. پس از يورش مغولان به ري و ويراني اين شهر، تهران بيش از پيش رشد يافت و شماري از اهالي آواره? ري را نيز در خود جاي داد و مساحتش در اين دوران به 106 هکتار رسيده بود. اين منطقه در دوره سلسله صفوي به علّت اين که بقعه سيد حمزه جدّ اعلاي صفويه در نزديکي حرم شاهزاده عبدالعظيم جاي داشت و تهران نيز داراي باغ هاي خوش آب و هوا بود، مورد توجّه قرار گرفت.


نخستين بار، شاه طهماسب اول صفوي در سال 916 خ. هنگام گذر از تهران باغ و بوستان فراوان اين شهر را پسنديد و دستور داد تا بارو و خندقي به دور آن بکشند. اين بارو که 114 برج به عدد سوره هاي قرآن و چهار دروازه رو به چهار سوي دنياي پيرامون داشت، از شمال به ميدان توپ خانه و خيابان سپه، از جنوب به خيابان مولوي، از شرق به خيابان ري و از غرب به خيابان وحدت اسلامي (شاپور) امروزي محدود مي شد، مساحت تهران در اين دوران به 440 هکتار رسيد.


در دوره? شاه عباس يکم (966 تا 1007 خ) پل، کاخ و کاروانسراهاي زيادي بر پا شد، در بخش شمالي برج و باروي شاه تهماسبي، چهارباغ و چنارستاني ساخته شد که بعدها دورش را ديواري کشيدند و به صورت کاخ (کاخ گلستان) و پايگاه فرمانروايي درآوردند. کريم خان در نبردهاي خود برابر محمدحسن خان قاجار در سال 1172 قمري تهران را مرکز اردوکشي خود برگزيد و پس از پيروزي در اين جنگ در ديوانخانه ديرين تهران که در زمان شاه سليمان ساخته شده بود بارِ عام داد و با عنوان وکيل الرعايا، زمامداري ايران را در دست گرفت.


مکان هاي مذهبي تهران


مسجدها، حسينيه ها و امامزاده ها از جمله مکان هاي مذهبي پايتخت هستند که در مجموع 2?072 مرکز (1387 خ) را شامل مي شوند. تهران 1546 مسجد، 487 حسينيه، و 39 امامزاده دارد. در واقع براي هر 3?516 تهراني يک مرکز مذهبي وجود دارد. بيشترين امامزاده هاي پايتخت در منطقه 20 متمرکز شده و بعد از آن منطقه 2 و 1 داراي بيشترين امامزاده ها هستند. در 12 منطقه هم هيچ امامزاده اي وجود ندارد.


مسجد و خانه شيخ فضل الله نوري در سنگلج، خانه شيخ فضل الله نوري آدرس: استان تهران، شهر تهران، خيابان بهشت، خيابان شيخ فضل الله نوري (از بن بست جوان شماره 2 و از بن بست نجم آبادي شماره 3.)


جغرافيا تهران


شهر تهران در 51 درجه و 2 دقيقه تا 51 درجه و 36 دقيقه? طول شرقي و 35 درجه و 34 دقيقه تا 35 درجه و 50 دقيقه? عرض شمالي قرار گرفته است و ارتفاع آن از 2000 متر در مرتفع ترين نقاط شمال تا 1200 متر در مرکز و 1050 متر در جنوب متغيّر است. تهران در بين دو وادي کوه و کوير و در دامنه هاي جنوبي رشته کوه البرز گسترده شده است. از جنوب به کوه هاي ري و بي بي شهربانو و دشت هاي هموار شهريار و ورامين و از شمال توسط کوهستان محصور شده است.ارتفاع چند نقطه شهر تهران از سطح دريا: شهر تهران از نظر زمين لرزه جزء مناطق پرزيان (8 تا 10 درجه مرکالي) به شمار مي آيد. گسلهايي که در تهران و حومه تا شعاع 150 کيلومتري مرکز شهر قرار دارند، عبارتند از گسل مشاء، گسل شمال تهران، گسل ري، گسل طالقان، گسل ايوانکي و گسل ايپک که بررسي رفتار آن ها حايز اهميت است.


شهر تهران، به طور پيوسته در معرض خطر سيل قرار دارد. از دلايل اصلي اين موضوع، مي توان اختلاف ارتفاع زياد، شرايط اقليمي خاص، وجود رودخانه هاي فراوان مانند رود کرج، رود دربند، رود چيتگر و مسيل هاي متعدد و قرارگرفتن شهر تهران در پاي کوه را نام برد. همچنين در شهر تهران، 12 حوزه آبريز بالادست مسلط بر آب و 14 کيلومتر نوار مولد سيل از دارآباد تا غرب دره فرحزاد وجود دارد.


بيشتر بدانيد و بشناسيد


1 - تهران با مساحت 730 کيلومتر مربع بيست و هفتمين شهر بزرگ جهان محسوب مي شود.


2 -  تهران اولين بار در دوره صفويه داراي دروازه شد. شاه طهماسب صفوي در دوران سلطنت خود به دليل علاقه خاصي که به تهران و آب و هواي تميز آن داشت ، دستور داده بود که دور تا دور شهر تهران را ارگي کشيده و شش دروازه بر روي آن بنا کنند.


3 - از دوران قاجار تاکنون تهران پايتخت ايران است.


4 - اين ارگ داراي 114 برج به تعداد سوره هاي قران کريم بود و تا اوايل دوره ناصرالدين شاه همچنان پابرجا بود که در اين زمان به طور کامل تخريب شد و به جاي آن تهران گسترش پيدا کرد و داراي دوازده دروازه شد.


5 - زماني که در سال 1788 ميلادي آقا محمد خان قاجار تهران را به عنوان پايتخت خود انتخاب کرد، تهران روند پيشرفت و شکوفايي خود را آغاز کرد.


6 - ساختار اداري ايران در تهران متمرکز است.


7 - برج آزادي اولين و مشهورترين نماد تهران و برج ميلاد نماد ديگر تهران است.


8 - در فهرست گران ترين پايتخت هاي جهان در سال 2008 ميلادي، تهران در رتبه ي آخر قرار گرفت.


9 - اولين ساختمان مرتفع و بلند تهران، ساختمان پلاسکو در خيابان استانبول بود که روز 30 دي 1395 در اثر آتش سوزي فروريخت.


10 - آخرين زله ي شديد تهران در سال 1830 ميلادي رخ داده است.


11 - از لحاظ زمين شناختي، تهران روي گسل هاي فعال قرار دارد که باعث رانش زمين و زمين لرزه مي شود.

12 - تهران در ليست خطرناک ترين شهرهاي دنيا براي وقوع بلاياي طبيعي قرار دارد.

13 - سابقه ي زندگي در تهران به 5 هزار سال قبل از ميلاد باز مي گردد.


14 - در سال 1393 يک اسکلت انسان در منطقه ي مولوي تهران کشف شد که حدود 7 هزار سال پيش زندگي مي کرد.


15 - تهران قبل از اين که به شهر بزرگي تبديل شود، روستايي از توابع شهر ري بود.


16 - فوتبال ورزش اول شهر تهران است.


17 - دانشگاه آزاد اسلامي نخستين بار با ايجاد واحد تهران شروع به کار کرد.


18 - از دوران قاجار تاکنون تهران پايتخت ايران است.


19 - در تهران به ازاي هر نفر، 4 موش وجود دارد.


20 - خيابان وليعصر طولاني ترين خيابان خاور ميانه در تهران واقع شده است.


 تهيه، ويرايش و بازنشر
ندا کامدار


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : تهران ,کلايمر ,خيابان ,منطقه ,پايتخت ,واقع ,الله نوري ,قرار دارد ,پايتخت ايران ,وجود دارد ,اجاره کلايمر ,تهران پايتخت ايران ,تاکنون تهران پايتخت ,قاجار تاکنون تهران ,دوران قاجار تاکنون
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

واقعیت افزوده TMNT TWEET صفحه عسل طبیعی loveff فانوس خیال مکانیک پلاس زنبورستان و زنبورداري فروشگاه خاص Latasha